Enrico Galliano: Minu lugu välisvabatahtlikuna

Enirco Galliano
Enirco Galliano

Öeldakse, et aeg lendab, kuid samas tundub võimatu, et peagi on juba viis kuud möödas hetkest, mil alustasin tööd vabatahtlikuna. Just nimelt, viis kuud tagasi tulin Eestisse, kaasas kolm kohvrit, kuid ükski neist ei olnud nii raske kui tunne minu südames.

Mul olid suured ootused, samas aga palju küsimusi ja kahtlusi. Loomulikult kartsin veidi. See oli minu esimene kogemus võõral maal, kaugel eemal oma lähedastest ja igapäevaelust.

Juba paari päeva möödudes mõistsin aga, et enda sisseseadmine siin ei olegi nii keeruline.

Töö noortekeskuses

Hakkasin tööle vabatahtlikuna Kesklinna noortekeskuses, kus mind võttis vastu suurepärane seltskond –see tekitas minus algusest peale koduse tunde. Kuna olen pärit Itaaliast, ei olnud mul selget arusaama sellest asutusest, kuid ma ei lasknud ennast sellest häirida.

Enrico koos kolleegidega Kesklinna noortekeskusest

Enrico koos kolleegidega Kesklinna noortekeskusest

Pingutasin kõvasti ja peagi mõistsin, et noortekeskuses töötamise puhul on tähtsal kohal kannatlikkus, uudishimu ja leidlikkus. Soovime keskuses midagi ära teha ning innustada noori nii nende igapäevaelu kui ka tuleviku osas. Järgnevate kuude jooksul kavatsen korraldada itaalia keele kursuse, et aidata noortel avastada minu kultuuri ilu ja avardada nende silmaringi läbi uue keele õppimise.

Eestlased

Head suhted, mis mul on tekkinud oma töökaaslaste ja sõpradega, on aidanud mul siinsete eripäradega toime tulla. Alguses oli mul raskusi eestlasliku mõtteviisi mõistmisega. Inimeste kinnisus ja tõsidus jäid mulle enim silma.

Enrico (vasakul) koos Kesklinna noortekeskuse kolleegiga

Enrico (vasakul) koos Kesklinna noortekeskuse kolleegi Ivariga

Osavõtmatus oli aga minu jaoks suur šokk. Pärast esimeste nädalate frustratsiooni mõistsin siiski, et nende tõsiste nägude taga on palju enamat. Õppisin selgeks mõned eestikeelsed sõnad ning oli lausa imeline näha, kuidas minu kohmetud püüdlused inimestega rääkida muutsid neid avatumaks.

Armastus Tallinna vastu

Vabatahtlikust tööst vabal ajal püüdsin võimalikult palju Tallinna linnaga tutvust teha. See oli armastus esimesest silmapilgust: ebaharilik arhitektuur, segu erinevatest kultuuridest ja eelkõige lõputu promenaad Läänemere ääres lihtsalt vallutasid mu südame.

Olen ka varem välismaal käinud, kuid pean tunnistama, et tunnen ennast Tallinnas niivõrd hästi, et ma ei ole mujal Eestis eriti ringi reisinud. Samas olen kindel, et kevadel see muutub!

Kui rääkida aastaaegadest, siis valetaksin, kui ütleksin, et Eesti talv ei üllatanud mind. Ma ei ole siiski see päevitunud lõunaeurooplane, kes kardab külma ja lund: mulle meeldib talv ja mulle meeldib pakane – kas võtab sõnatuks?

enrico2

Oma esimese kultuurišoki elasin läbi siis, kui avastasin, et eestlased ei puhasta kõnniteid eriti. Lund on palju ja iga õueskäik on katsumus, seega pean õppima, kuidas jäisele maapinnale graatsiliselt kukkuda!

Nüüd aga ootan kevadet ja kõike uut, mis ees ootab. Tahan teha nii paljusid asju: jätkata oma suurepärast tööd Kesklinna noortekeskuses ning õppida üha enam noorsootöö kohta, käia kõikjal, sest selles tillukeses Euroopa osas on nii lihtne ringi liikuda, ning kohtuda uute inimestega ja omandada uusi imelisi kogemusi.

Ja kui mõtlen, et kuue kuu pärast on kõik juba läbi (pange salvrätikud valmis, sest ma kindlasti nutan palju!), küsin ma endalt: kuidas teha nii, et nõnda kiiresti mööduv aeg liiguks aeglasemalt? See on aga võimatu, sest aeg lendab just elu parimatel hetkedel!

Enrico Galliano on välisvabatahtlik Itaaliast, kes teeb Tallinnas Erasmus+ vabatahtlikku teenistust. Igapäevaselt tegutseb Enrico Kesklinna noortekeskuses, kus töötab noortega, korraldab neile vahvaid üritusi ning tutvustab seal huvilistele oma kodumaa kultuuri ja kombeid. Enrico on siin Erasmus+ projekti “Loomingulised meeled” raames, mis on Tallinnasse noortega tegelema toonud seitse välisvabatahtlikku erinevatest riikidest: Itaaliast, Saksamaalt, Ukrainast, Valgevenest ja Venemaalt.

Projekti “Loomingulised meeled” koordineerib Tallinna Spordi- ja Noorsooamet ning on saanud rahastuse Erasmus+ (uue nimetusega Euroopa Solidaarsuskorpuse) programmist.

erasmus+.pngSA NoorteagentuurESC

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga